4 Eylül 2016 Pazar

NBA 2K17'ye Dair Ortaya Çıkan Tüm Bilgiler

Değerli takipçiler,

Hepinize merhabalar. Yazım oldukça ama oldukça uzun olacak. O yüzden canınız isterse hepsini bir anda okuyun, isterseniz günbegün parçalara ayırıp okuyun. Giriş kısmını fazla uzun tutmadan hemen konuya atlayalım istiyorum.

2K'nın merakla beklenen oyunu NBA 2K17 için artık resmi olarak geri sayım butonuna basıldı. Öyle ki, oyunun çıkmasına ortalama 2 hafta kala ayrıca Prelude kısmını da sayarsak 1 hafta kala, neredeyse tüm bilgiler artık paylaşılıyor. 

Şu geçirdiğimiz 3 gün, 2K17 haberleri için oldukça yoğun bir süreçti. Oyun yönetmeni Mike Wang'ten tutun, 2K Grafik geliştiricilerinden Ben Bishop'a kadar bir çok 2K çalışanı, 2K17'ye ait muhteşem haberler içeren yazılar paylaştı. Hatta o kadar çok haber ve bilgi paylaşıldı ki, video yapmaya kalksam, ortalama sürenin yarım saat ya da daha fazla bulacağını düşündüğümden, verilen tüm bilgilerin temel hatlarla özetini çıkarıp bir yazı halinde sizlerle paylaşmaya karar verdim. Ona rağmen yazım oldukça uzun tuttu. Kısacası ne kadar fazla bilgi paylaşıldığını tahmin edebilirsiniz. Geliştirme ve yenilik getirilen tüm modları ayrı ayrı konu başlıkları halinde inceleyeceğim.

Hazırsanız başlayalım.

İlk olarak, çoğu 2K oyuncusunun en sevdiği moddan başlamak istiyorum.

MYCAREER MODU

1-) Kariyerimize başlamadan önce oyun stilimiz için 7 seçeneğimiz olacak. Bunlar: 

Slasher (Tüm pozisyonlar için)
Shot Creator (PG/SG/SF)
Sharpshooter (Tüm pozisyonlar için)
Playmaker (PG/SG/SF)
Lockdown Defender (Tüm pozisyonlar için)
Glass Cleaner (SF/PF/C)
Post Scorer (SF/PF/C)

Her bir stil kendine has rozetlere, yetenek setlerine ve düzenlemelere sahip olacak (Her pozisyon için özel Hall Of Fame rozetide oyuna eklenmiş durumda)

2K'nın bunu yapmasının sebebi online modlarda (MyPark gibi) birbirine çok benzer oyuncuların oluşmasını engellemek. O yüzden bu stilleri sadece birer sıfat olarak düşünmeyin. Şundan emin olabilirsiniz ki; seçtiğimiz herhangi bir oyun stilinin oynanışı bir diğer oyun stilinin oynanışından çok farklı olacak. Yine de 7 farklı oyun stili çok fazla farklı oyuncu çıkarmaz diye düşünüyorsanız, vücut ölçüleri de burada devreye giriyor. Boyumuzdan, kilomuza; kol uzunluğundan, omuz genişliğine kadar yapacağımız her düzenleme karakterimizin yeteneğini ve oyun stilini etkileyecek. Bu yüzden seçimlerimizi yaparken iyice düşünmeli, MyPark ya da Pro-Am için oturmuş bir kadromuz varsa grup olarak en iyi iş bölümünü ve en etkili sonucu çıkarmak için toplu bir şekilde karar vermeliyiz. Kısacası fiziksel yapı, attığımız şutlara bile etki edecek. Hatta 2K'nın en büyük iddialarından biri şu: "Center olarak oynamak, hiç bir oyunda bu kadar keyifli olmayacak!"

2-) 2K15 ve 2K16'da 6 bölümden oluşan yetenek geliştirme (Shooting, Inside Scorer, Athlete, Playmaking, Rebounding, Defending), 2K17'de 10 bölümden oluşacak. (Shooting Of Dribble, Lay-ups & Dunks, Mid-Range Shooting, 3 PT Shooting, Post Scoring, Agility, Strength, Rebounding, Playmaking, Defending) 

3-) Oyuna bu sene eklenen rozetlerden bir tanesi The Grand Badge. Bu rozete sahip olmak için seçtiğimiz oyun stiline göre oynamamız lazım. Yani Playmaker'ı seçersek çok fazla asist yapmalı, Post Scorer'i seçtiysek, post oynarken sayılar almalı, Glass Cleaner'ı seçtiysek fazlaca ribaund toplamalıyız. Rozetin bize kattığı şey ise oyun stilimize ait daha fazla güç sahibi olacağımız yetenekleri açmamıza olanak sağlayacak Grande Badge Hot'ın açılması. Kısacası oyunda aşina olduğumuz el yanma durumunun daha etkili versiyonu diyebiliriz.

4-) NBA öncesinde oynayacağımız üniversite takımı için 10 adet seçeneğimiz var. Bunlar:

Arizona, Georgetown, Illinois, Kansas, Louisville, Michigan State, Oklahoma, Texas, UConn ve Wake Forest.

5-) Prelude (9 Eylül'de PSN ve XBox Live'da Çıkacak Mod) kısmı, üniversite yıllarımızı temel alacak ve bizi ülke şampiyonluğuna kadar götüren bir serüvene sokacak. Ortaya koyduğumuz performans, draft sıramızı belirleyecek. Hatta ve hatta ortaya koyduğumuz performans, MyCareer öykümüzü etkileyecek. İyi oyun çıkarırsak daha fazla hikayeye, kötü bir oyun çıkarırsak daha az hikayeye sahip olacağız. Ayrıca sahip olduğumuz VC'leri, oyuncumuzu daha iyi hale getirmek için prelude kısmında harcayabileceğiz. 

6-) İyi bir maç çıkarırsak, stüdyoda Shaq'in ve Kenny'nin konuğu olacağız.

7-) Oynadığımız oyuna bağlı olarak Jason Richmond isimli bir talk-show'cunun programına katılabileceğiz.

8-) Oynadığımız oyuna göre, koçumuz molalarda bize göre stratejiler belirleyecek. Sadece maç içi değil maç dışı antrenmanlarda da bize göre antrenmanlar belirleyeceğini söylemeyi de ihmal etmeyelim. Bu yüzden oyun geliştiricileri tarafından yapılan uyarılardan bir tanesi de koçumuzun bizim için söylediklerine muhakkak kulak vermek. Bu hem rotasyonel anlamda formda olmamızı sağlayacak hem de daha iyi oyun çıkarmamıza ve yeteneğimizin çabuk gelişmesine olanak sağlayacak.

9-) Gelelim en önemli haber olan MyCareer öyküsüne. Öyküye geçmeden önce şunu belirtelim; 2K17'de, 2K'nın hiçbir oyununda olmadığı kadar MyCareer ara sahnelerine rastlayacağız (Arena tüneli ve soyunma odası sahneleri dahil). Geçen yılın aksine bu seneki öyküde yaptığımız seçimler ve tercihler kariyerimizi dolayısıyla da öykümüzü etkileyecek. Ayrıca geçen yılki öyküde incelenen kort dışı olayların aksine bu seneki öykü; kolej yıllarına, koçlarımıza, ailemize, takım arkadaşlarımıza, takımdaki yakın arkadaşlarımıza ve ligteki diğer oyuncularla olan iletişimimize odaklanacak. MyCareer'deki öykümüzde, ülkedeki gözde oyunculardan biriyiz ve Amerika Milli Takımına imza atmadan hemen önce kontrolü ele alıyoruz. 2K yapımcıları, bu sene Dynamic Duo durumunu incelemek istemiş. Dynamic Duo nedir dediğinizi duyar gibiyim. Hemen açıklayalım. 

Dynamic Duo! Yani Vazgeçilmez İkili. NBA'de geçmişten bu yana gelen Jordan/Pippen, Kobe/Shaq, Stockton/Malone, Durant/Westbrook, Curry/Thompson ikilileri; bu seneki MyCareer öykümüzün altyapısını oluşturuyor. 2K Yapımcıları "Acaba bir vazgeçilmez ikili yaratsak ve onların ligte birlikte yükselişini incelesek nasıl olurdu?" diye düşündükten sonra "JUSTICE YOUNG" isimli karakter meydana gelmiş.

Justice Young, bizim oynayacağımız takıma Draft'ta 2. Turda seçilen ve basketbol hayatı boyunca hep geri planda kalmış bir isim. Fakat şöyle bir gerçek var ki, Justice Young oldukça çalışkan ve harika bir atlet. Eğer ki biz de onun gibi antrenmanlara gereken özveriyi verir ve onun kadar çalışkan olursak, tüm NBA dünyasının gözü önünde çok çabuk önemli hale gelecek bir isim olacak.

Oyunun yarattığı bir diğer karakter olan DENVER LEVINS ise draft edilmemiş, kariyerinin çoğunu D-League'te (Bilmeyenler için D-Leauge: NBA Development League. Yani NBA Gelişim ligi. Daha çok NBA 2. Ligi gibi düşünebiliriz) ve Avrupa'da geçirmiş bir isim. Haliyle bizim oyuncumuz gibi safkan bir NBA yıldızı olmadığı için, Levins'in amacı genelde olduğu yerde mutlu olmak. Herşeyden önemlisi Levins takıma neşe saçan bir karakter. Levins'in espri anlayışı, oyuncumuzun yaşadığı streslerden ve baskılardan uzaklaşmasını ve rahatlamasını sağlıyor.

Kısacası öykünün çekirdeğini oluşturan 3 karakter; bizim oyuncumuz, Justice Young ve Denver Levins.

Karakterler sadece bunlarla sınırlı değil tabi ki. Menajerimiz, asistan koçumuz, takım antrenörümüz, bize bağlı gazetecimiz, kız arkadaşımız, berberimiz oyunda bulunacak diğer karakterlerden bazıları. Liseden, üniversiteye, oradan da NBA'ya uzanacağınız 3 senelik yolculukta tüm bu karakterler, hikayemizde kendi yolumuzu bulmamız adına önemli bir yere sahip olacak. 

Oyunda başarılı aktörlerle çalışılmaya özen gösterildiği de bir gerçek. Justice Young karakterini canlandıracak oyuncu, Creed filmi ve The Wire dizisinin başarılı oyuncusu Micheal B. Jordan olacak. Ayrıca berberimiz olan Ice The Barber karakterini Hannibal Buress ve üniversitedeki takımımızın koçu olan Hemsley Adson karakterini Matt Walsh canlandıracak. Ayrıca öykü kısmının senaryo ve yönetmenliğini Creed filminin senaristi Aaron Covington üstleniyor.

Tekrar seçimlerimiz öykümüzü etkiliyecek konusuna dönmek istiyorum. Bu noktanın üstünde durmamın sebebi, bu seneki oyunda bu durumun ciddi anlamda önem taşıması.
Eğer bizde zamanımızın çoğunu Justice gibi antrenman yaparak geçirirsek aramızdaki bağ kuvvetlenecek. Eğer basın konferanslarında gereğinden fazla konuşursak ilişkimiz zarar görecek. Bu seneki mesajlaşma sistemi bile bu konuda önemli rol oynayacak (Mesajlaşma sistemine bir sonraki maddede değineceğim). Yaptığımız seçimler ve karşılıklı konuşmalarda verdiğiniz cevaplar, ligteki performansımızın gidişatını etkileyecek.

10-) Mesajlaşma sistemi 2K16'da sadece menajerimiz Dom Pagnotti'den gelen reklam teklifleri için kullanılıyordu. Bu sene sadece iş olarak değil kişisel konuşmalar da mesajlaşmalara eklenmiş durumda. Burada da vereceğimiz cevaplar tercihe bağlı olacak. Eğer doğru şekilde iletişim kurmayı başarabilirsek ligteki diğer tüm oyuncularla takılmak için planlar yapabileceğiz, oyunumuza ait yorumlar duyabileceğiz ve NBA'de arkadaşlık kurduğumuz tüm insanlar sık sık bizim oralardan geçerken yanımıza uğrayacaklar. Bu yüzden mesajları göz ardı etmememiz, oyun geliştiricileri tarafından yapılan bir başka uyarı.


11-) Bu sene Portakal Suyu'nun ayrı bir önemi olacak. "O ne?" derseniz şöyle açıklayayım:

Portakal suyu, Justice ile aramızda olan kimyayı temsil edecek. Justice ile aramızdaki ilişki geliştikçe portakal suyu, oyuncumuz ve Justice için kullanılacak lakaba dönüşecek ve hikayenin önemli yapıtaşlarından biri bu olacak (Tıpkı Klay Thompson ve Stephen Curry için kullanılan "Splash Brothers" lakabı gibi).

12-) Bir başka heyecan verici haber ise bu sene ilk defa MyCareer'de ikili kontrol sağlayacağız. Justice ile NBA maçları dışında sıklıkla antrenman yaparsak aramızdaki ilişkinin gelişiminden ötürü Justice'in kontrolünü de ele geçireceğiz. Bu şu anlama geliyor: İstersek Justice'a ne yapması gerektiği konusunda komutlar vereceğiz (Şut at, izole ol, boyalı alana kat et vs. gibi) ya da kendi oyuncumuzla oynadığımız gibi Justice'la da oynayabileceğiz. Bunu yapmak istemeyip sadece kendi oyuncumuza odaklanmak hala seçeneklerinizden biri. Yine de ofansif anlamda ikili oyunla neler yapabileceğinizi bir kere bile olsun test etmek hiç fena olmaz :).


13-) Reklam anlaşmaları geliştirme yapılan bir başka alan. Bu sene kendimizi az bile olsa bir NBA yıldızı gibi hissetmemiz için, oyun geliştiricileri tarafından daha gerçekçi bir sistem getirilmiş.

İlk olarak bahsedeceğim ayakkabı anlaşmaları. Bir ayakkabı firmasının bizle anlaşması için diğer NBA 2K serilerinde haftalarca beklemek yerine, 2K17'de; tıpkı gerçek bir NBA oyuncusunun yaptığı gibi, çaylak senemizden hemen önce yani kariyerimizin başlangıcında, bir ayakkabı firmasıyla anlaşacağız. Lakin kiminle anlaşacağımızı seçmek kolay olmayacak. Her firmanın bize farklı bir faydası olacak. Örneğin bazı firmalar bize daha çok hava katacak bir anlaşma ile gelecek; bazılarında ise öne çıkmak için daha çok çalışmamız gerekecek. Draft'taki pozisyonumuz bu konuda büyük bir rol oynayacak bu yüzden iyi bir draft sırasına sahip olmamız çok önemli. Ayrıca ayakkabı anlaşması sadece bir marka anlaşması olmayacak tamamen paraya dayalı bir anlaşma olacak ve hatta ayakkabımızın rengini bile kendimizin ayarlayabildiği bir anlaşma olacak.

Oyuncumuz bir star olarak yükselmeye başladıkça bir çok firmadan anlaşma teklifleri gelmeye devam edecek ve bu tamamen oynadığımız oyuna bağlı olacak. Mesela Mountain Dew Firması daha çok artist hareketlere sahip olan bir oyuncu ararken, Spalding firması daha çok top tutma yeteneği yüksek olan oyunculara yönelecek. Eğer biz iki duruma da sahipsek, iki firma da bize olması gerekenden daha çabuk ulaşacak. Gösterdiğimiz performanslar ligteki diğer oyuncuları da etkileyecek. Eğer oyuncumuz çok fazla uzaktan 3'lük buluyorsa, Stephen Curry bizimle iletişime geçecek. Eğer MyCourt'ta veya Antrenmanlarda çok çalışıyorsak, Kobe Bryant'ın dikkatini çekeceğiz. Kısacası kimin ilgi alanına hitap ediyorsak, o oyuncu ya da firmanın göz hapsine gireceğiz. 


Bazı duruma bağlı olaylar reklam anlaşmalarını etkileyen olaylardan biri. Diyelim ki Ulusal bir kanalda oynanan (Ulusal kanal dediğimin farkındayım. 2K bu konuda da belli başlı işlere imza atmış fakat içeriğinin ne olduğu konusunda bilgi paylaşılmadı) ve 4. çeyrekte berabere giden bir maçtayken LeBron'a poster yaparsak, bunun reklam anlaşmalarına etkisi farklı, yedeklerde en az süre alan oyunculardan birine poster yaparsak, bunun reklam anlaşmalarına etkisi farklı olacak. Birisi daha büyük anlaşmalara, birisi daha küçük anlaşmalara olanak sağlayacak.

Yeniden belirtmekte fayda var ki oynadığın oyuna göre, bir firma ile yapacağınız anlaşma tamamen bize özgü olabilir ve o firma, diğer tüm firmaları bizim için saf dışı bırakabilir. Ayrıca bu sene firmalar ile VC'ler için pazarlık edebilecek veya anlaştığınız firmanın ürünlerini daha az süre kullanma seçeneklerine sahip olacağız. Menajerimizle bu konuda yapacağımız beyin fırtınaları oyun içinde oyun oluşturacak.

14-) Bu sene MyCareer için yapılan büyük değişikliklerden bir taneside yeniden düzenlenen boş günler menüsü. Bu menüyle ilk olarak 2K16'da karşılaştık. 2K17'de ise bu menü apayrı bir boyuta geçecek. Bu sene, 2K16'da olduğu gibi bir güne sadece bir etkinlik sığdırmak yerine, bir günde birden fazla etkinlik yapabileceğiz. Antrenman salonu her daim açık olacak. Anlaşmaları herhangi bir gün yapabileceğiz ya da bir NBA oyuncusuyla herhangi bir gün takılabileceğiz. Yine de herşeye zamanımız yetmeyecek. Bu yüzden oyuncumuz için en mantıklı olacak şeyleri sağlam bir program haline getirmek yine bize bağlı. Yaptığımız seçimler boş günlerin yapay zekasını düzenleyecek ve bizimle takılmak isteyen ligteki diğer oyunculara buna göre bir program sunacak.


15-) Değiştirme ve geliştirme yapılan bir diğer alan ise boş günlerdeki antrenman günleri. Oyun geliştiricileri bu sene boş günlerde yapılacak antrenmanlara Doin' Work isimli bir eklenti ekledi. Hemen içeriğine geçelim. 2K16'da, boş günlerde 5 kere antrenmana gittiğimiz zaman 1 upgrade baremi açılıyordu ve bu şekilde bunu sürekli hale getirerek, tüm upgrade baremlerini açıp oyuncumuzu tamamen geliştiriyor ve 99 overall oluyorduk. Bu sene ise gittiğimiz her bir antrenmanın niceliği önemli olacak. Gittiğimiz her antrenmanda bir "Doin' Work" barem çubuğu olacak ve geçirdiğimiz iyi antrenmanlar bu çubuğun hızlı dolmasını sağlayacak; kötü antrenmanlar ise yavaş dolmasına sebep olacak. Çubuk tam anlamıyla dolunca bir upgrade baremi açmış olacağız. Bu işlemi sürekli tekrar ederek oyuncumuzu yine 99 overall'a çıkaracağız. 

"Doin Work" baremi sadece boş zamanlarda antrenman salonuna gittiğimizde ortaya çıkacak bir şey olmayacak. Her zaman bizimle beraber olan bir barem olacak. Antrenman salonlarında yaptığımız takım çalışmaları da baremi etkileyecek, kendi başımıza MyCourt'ta yaptığımız şut antrenmanları da. Kısacası harcadığımız zamanlar asla boşa gitmeyecek. Zaten MyCourt ile ilgili çok büyük gelişmeler var. Ona da birazdan değineceğim. 
Antrenman salonunda yapacağımız antrenmanlarda, 2K16'da en çok beğenilen çalışmalar 2K17'de tekrar yerini aldı ve üstüne 2K16'da olmayan bazı çalışmalar da eklendi. Bu çalışmalar öyle dizayn edildi ki; sadece oyunda karakterimizi geliştirmek için oynadığımız ufak bir oyun olmaktan çıkıp, bize 2K17'nin ve gerçek anlamda basketbolun nasıl oynanacağını öğretmeye dayalı bir simülasyona dönüştü.

Bunun yanında yine 2K16'da bulunan Gatorade odasında da eklemeler yapıldı. Bench press, squat, yetenek çalışmaları ve ağırlık kaldırmalar bunlardan bazıları. Ayrıca geçen sene bulunan varilin üstüne sıçrama ve normal sıçrama antrenmanları da yine antrenman salonlarında bizi bekliyor. Tüm bunların hepsi Doin' Work metresini, dolayısıyla da oyuncumuzun yeteneğini etkileyecek. O yüzden bunları kaçırmamakta fayda var.












16-) Gelelim MyCourt'ta yapılan geliştirmelere. MyCourt tıpkı 2K16'da olduğu gibi ana menü görevi gören bir alan olacak. Fakat 2K16'ya nazaran çok daha büyük ve çok daha gelişmiş bir alan bizi bekliyor.

2K17'de 3 farklı kort tipi olacak ve bunların bazıları kilitli olup kariyerimizdeki gelişmeye göre açılacak. Bu 3 kortun tamamını tıpkı 2K16'da olduğu gibi basket filesinden,zeminine kadar komple düzenleme şansımız olacak.

Sadece bununla sınırlı değil. MyCourt, MyCareer hikayemizdeki herşeyle bağlantılı olacak. Hatta ara sahnelerin bir çoğu burada geçecek.

Tıpkı 2K16'da olduğu gibi gerçek oyuncular bizim kortunuzu ziyaret edecek ve biz de başka insanların kortuna gidebileceğiz. Bunun yanında mycareer öykümüzde bulunan ligteki diğer oyuncular da kortumuzu ziyaret etmeye gelicek. Bu oyuncuların başlıcaları Justice ve Denver olacak. İletişimimize göre belki Karl-Anthony Towns ya da Stephen Curry bile bizi ziyaret edebilir. Sadece ziyaret etmekle kalmayıp bize bire bir maç teklifi yapabilir ya da bizimle şut antrenmanı yapmak isteyebilirler. Hatta bu oyuncularla MyCourt'ta yaptığımız ortak antrenmanlar, Doin Work baremimizi daha hızlı doldurmaya yarayacak.

Tüm bu maddeler üzerinden son bir genel özet yapmak gerekirse; bu sene seçimlerimiz, kort dışında yaptıklarımız, ikili ilişkilerimiz yani kısacası herşey bizim için önemli olacak. MyCareer ile ilgili başlığımı kapatırken son olarak şu bilgiyi vereyim. MyCareer'e dair bir çok görsel 2K tarafından paylaşıldı. Ben de bunları imgur siteme yükledim.

Bu linkten görsellere bakabilirsiniz.----> http://imgur.com/gallery/CIcZs

MYTEAM MODU










1-) Kartlar yeniden dizayn edildi. Altı adet farklı kart seviyesi olacak. Bunlar; Bronz, Gümüş, Altın, Safir, Elmas ve Pembe Elmas olacak. Ayrıca Moments ve Historic kartları yerini koruyor fakat Dynamic Ratings kartı, Moments kartı ile hemen hemen aynı görevi taşıdığı için çıkarıldı. Bunun yerine yukarıda bahsettiğim Dynamic Duo kartı getirildi. Bu kartın özelliği, eğer aynı takımda oynayan iki oyuncunun dynamic duo versiyonu olan kart bize çıkarsa, bazı özellikleri daha yüksek olacak (Örnek olarak Curry ve Thompson gibi). 

Unutmayalım! Kartın tam fonksiyonlu çalışması için, her iki oyuncuya da sahip olmamız gerekecek. Ayrıca Dynamic duo kartları illa ki aynı takımda olan iki oyuncu için geçerli olmayacak. Bir yerden iki oyuncu arasında belli bir kimyanın yakalanmış olması yeterli olacak. Gasol kardeşler, aynı kolej veya lisede oynamış olan oyunculara sahip olmamız bile dynamic duo'yu tetikleyecek.

2-) Gauntlet modu yerini MyTeam Blacktop'a bıraktı. Bu sadece bir isim değişikliği Gauntlet'te bulunan tüm kurallar MyTeam Blacktop içinde geçerli.

3-) Her oyuncu MyTeam moduna bir Free Agent kartı ile başlayacak. Takımımıza NBA'in en iyi 5 oyuncusundan birini seçeceğimiz bu kartlara yeni kontrat eklenemeyecek. 2K'nın bunu yapmasındaki amaç, dünya üzerindeki her oyuncunun, iyi bir NBA oyuncusuyla oynama şansı yakalamasını sağlamak.

4-) Oynadığımız her bir oyundan sonra karşımıza ödül seçeceğimiz, "Ödül Tahtası" çıkacak. Bu ödüller puan kartları içeren kartlardan oluşacak ve bunları toplayıp daha büyük ödülleri tahtamızda göreceğiz. Bu kartların içinde bir de" Technical Foul" kartı olacak ki aman aman diyeyim. Çünkü bu kartı açtığınız an, o zamana kadar topladığımız tüm puanlar sıfırlanacak ve ödül tahtası ilk haline dönecek. 

Ödüller elmas oyuncuları da içerecek ve ödül tahtasına rastgele oyuncular eklenecek. Toplamda 10 seviye olacak bu tahtada her biri birbirinden güzel ödüllere sahip olma şansı yakalayacağız.

5-) JesserTheLazer'ın videosunun aksine oyunda bu sene "MyTeam Draft" gibi bir mod olmayacak.

MyTeam ile ilgili tüm bilgiler bu kadar. Unutmayın bunlar sadece yenilikler. 2K16'da bulunan herşey, 2K17 için de yerini koruyor. (Forma, arena düzenleme vs.)

ProAM MODU


1-) Artık MyPark'ta takılıyorken doğruca ProAM'e gidebileceğiz.

2-) Oyuncularla yapılan eşleşme ve maçın yüklenme süresini beklerken ısınma veya şut antrenmanı yapabileceğiz.

3-) İstediğimiz her oyuncunun istatistiğine ulaşabileceğiz.

4-) Maç öncesi ve maç sonrası sevinçler ve animasyonlar görsellere eklenecek.

5-) Takımı düzenleyebilmemiz için belli bir seviyeye ulaşmamız gerekecek. Amatör takımlar belli şeyleri düzenleyebilecek. Profesyonel takımlar daha çeşitli düzenlemelere sahip olacak (Arena'da bulunucak devasa Duvar Posterleri gibi). Elit seviye ise ulaşılabilecek en yüksek nokta. İstediğimiz her türlü şeyi düzenleyebilme şansına bu seviyede sahip olacağız. Ayrıca bu seviyede, bize ekstradan VC getirecek sponsorlar olacak. Elit seviyesi 6 seviyeden oluşacak ve amacımız 6. Seviyeye ulaşmak olacak.

6-) Takım sahipleri artık bir kadroya sahip olacak ve bu kadro takım sahibinin belirlediği 10 kişiden oluşacak. Takım sahibi bu oyuncuları dilediği gibi oyuna sokup çıkarabilecek. Ayrıca takımdaki diğer oyuncuların oynaması için, takım sahibinin illa ki oyunda olması zorunlu olmayacak.

7-) ProAM'de yaptığımız maçlarda, MyPark için seviye puanları kazanacağız.

8-) Eğer elit seviye ulaşmış bir takım olursak 2K All Star Turnuvasına davet edileceğiz ve bu turnuvanın ödülü 250.000 $ ve New Orleans'ta yapılacak All-Star maçına bilet olacak. (Arkadaşlar heves kırmak istemem ama bu turnuva sanırım yine Amerika ve Kanada'daki oyuncular için geçerli olacak. Çünkü geçen seneki Road To The Playoffs Turnuvası bu şekildeydi. Yani bu haberin bizim için hiçbir önemi yok.)

9-) Botla girdiğimiz oyunlarda bot'un kontrolünü ele alabileceğiz.

ProAM'den de bu kadar diyelim. En önemli şeyi en son yazmak istedim. 3 farklı seviye olması, yavaş yavaş 2K'nın da E-Spor'un kapısını açtığını gösteriyor. Tıpkı League Of Legends gibi ProAM'de 3 seviyeye bölünmüş lig olacak. Maçlar yaptıkça yükselip düşeceğiz ve her bir ligin kendine has özellikleri olacak.

NBA BLACKTOP & PLAY ONLINE MODU


1-) Blacktop kortu komple değişmiş durumda. Artık bu kortta, tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi kenarda maçı izleyen izleyeciler olacak ve maçın gidişatına göre tepkiler verecekler.

2-) Blacktop'ta bazı kurallı oyunlar düzenleyebileceğiz ve giriş animasyonlarımız olacak.

3-) Play now'da 2K16'da bulunan "Team Tier" özelliği geliştirildi. (Team Tier: Güçsüz bir takımla, güçlü bir takıma karşı oynayıp kazandığınızda fazladan galibiyet alma durumu)

4-) Tamamen benzer rakipleri karşı karşıya getirmek için eşleşme sisteminde düzenlemeler yapıldı.

5-) Ayrıca oynamak istediğimiz takımları, kaç team tier'lık maçlar çıkarmak istediğimizi komple düzenleyebileceğiz fakat bu durum haliyle eşleşme süresini uzatacak.

6-) Geçirdiğimiz zorlu maçlardan daha fazla puan kazanacağız.

Bu defteri de burada kapatıp bir sonraki başlığa geçiyoruz.

MYLEGUE & MYLEAGUE ONLINE & MYGM MODU


Burada tekrardan League Expansion, Start Today, Season, Playoff detaylarına değinmeyeceğim çünkü bunu zaten önceki videolarımda detaylı olarak inceledim. 

O video'ya bu linkten ulaşabilirsiniz.---> https://www.youtube.com/watch?v=KsQaCWqP8JA

Burada videoda bahsetmediğim yeniliklere değineceğim.

1-) Bu modlarda oynadığımız ligler yıllar geçtikçe dinamik olarak büyüyüp gelişecek. Haliyle Cap ücreti de değişecek. Haliyle takımımızın finansı da bu durumdan etkilenecek.

2-) Takımların formaları yıllar geçtikçe güncellenecek.

3-) MyLeague'te Playofflar komple düzenlenebilecek.

4-) MyLeague Online 80 sezondan oluşucak.

5-) Dinamik kurallar bu oyun modlarına getirilecek. Örneğin sezonun olmadığı sırada ligin tüm takımları toplanıp NBA'ya yeni bir kural getirebilecek. Uzatmalarda ilk basketi atan kazanır ya da cap ücreti kaldırılsın gibi. Fakat böylesi ekstrem örnekler ile oldukça nadir karşılaşacağız. Karşılaşacağımız kural değişiklikleri daha çok hücum süresinin değişmesi, topu kenardan oyuna sokma süresinin değişmesi gibi şeyler olacak.

6-) MyGM'de artık bir oyuncunun forması emekli edilebilecek.

7-) Kadro yaratıcıdan, teknik ekibimizi düzenleme şansımız olacak.

8-) All-star haftaları her yıl farklı bir şehirde yapılacak ve arenalar, yıla ve şehire göre güncellenecek.

9-) Alternatif formalar oldukça genişletilmiş durumda. Bir maça çıkarken eski formalarda dahil olmak üzere bir sürü seçeneğe sahip olacağız.

10-) Yaptığımız ölü yatırımlar takibe alınacak. Bu yüzden paramızı dikkatli kullanmamız gerekiyor.

11-) Draft listemizi ve kadromuzu daha rahat düzenleme şansımız bulunacak. Bir kadroda değişiklik yapmak için oyuncu oyuncu gitmek yerine, herşeyi bir pencerede halledeceğiz. Oyucunun sıcak olduğu bölgelerde bile düzenleme yapılabilecek.

12-) Sakatlıklar oyuna eklenmiş durumda. Hatta bu sakatlıklar yaz liginde veya NBA sezonunun olmadığı zamanlarda da olacak ve bu sezonu etkileyebilecek fakat bu duruma normal içi sezon sakatlıklarından daha nadir rastlayacağız.

13-) Sosyal medya da takas dedikodularına rastlayacağız. Bunların bazıları gerçek bazıları asparagas olacak. O yüzden her okuduğumuza inanmamak gerek.

14-) MyGM'de sezonun herhangi bir yerindeyken istediğimiz takımın kontrolünü ele alıp istediğimizi bırakabileceğiz.

15-) Yetenek avcılığı sistemi yenilendi. Geliştirilmiş bu sistem bize draftta nerede olmayı beklediğimizi ve takımın nelere ihtiyacı olduğunu gösterecek. Bu sayede draftlardan daha verimli sonuçlar alacağız.

16-) Takımımızı yeniden bir yere yerleştirmenize (Team Relocation) gerek kalmadan, markamızı değiştirebileceğiz. Bu da takımınızın arenasını, formasını, ismini değiştirmemiz anlamına geliyor. İster kendiniz düzenleyeceğiz, istersek hazır olan düzenlemeleri indirebileceğiz.

17-) MyLeague Online'da kurucu olan kişi, en fazla 36 takım olması koşulu ile sezon sonu döneminde istediği zaman lige yeni takım ekleyebilecek. Ayrıca kuruculara bu yıl çok fazla kontrol verilmiş durumda. Kurucular draft tarihini, gözde yetenekleri, draft düzenini, draft sınıflarını, oyuncuların emekliliklerini, sezon sonu bir takımın kaç tane oyuncu tutabileceğini düzenleyecek. Hatta beğenmediği bir draftı yeniden başlatabilecek.

18-) Expansion'ı istersek komple kapatılabileceğiz. Hatta hoşlanmadığımız takımları MyLeague'den çıkarabileceğiz.

19-) Draft sıramızı takas ederken bazı korumalı şartlar sunabileceğiz (Eğer ilk 3 sırada yer almazsam 1. tur draft hakkımı veriyorum gibi) ya da yıla bağlı draft sıra değişikliğine göre şartlar sunabileceğiz (Ya 2017 deki 2. tur sıranı alacağım ya da 2018'deki 2. tur sıranı gibi).

20-) Gerçek hayattaki bir çok takas, kontrat ve play-off kuralı oyuna eklendi (Mart 1 den sonra takas edilen oyuncu, play-offlarda oynayamaz gibi).

21-) Her iki modda da oyuna 2016 sezonunun bitişinin ardından dahil olacağız. Bu da yeniden draft yapabilmenize ya da LeBron, Durant ve Wade gibi serbest kalmış oyuncuları takımımıza alma fırsatına olanak sağlayacak.

22-) Draft'larda istersek bazı oyuncuları koruyabileceğiz, istersek seçtiğimiz oyuncuları belirlediğimiz takımların almasını izin vereceğiz.

23-) Her 10 takımın tam anlamıyla yorumcu desteği olacak (Yorumcu kısmında baya büyük gelişmeler var. Bu konuya Genel değişiklikler başlığı altında değineceğim).

24-) Her oyuncunun kadromuzda ne kadar kalacağını belirleyen, düzenlenmiş yıl sayısı olacak.

25-) 2K17'de bize gelişmiş rotasyon kontrolleri verilicek. Bu şu anlama geliyor; hangi 5 oyuncunun her bir dakika oyunda kalacağına tamamen biz karar vereceğiz. Ayrıca eşleşme düzenlemeleri de yapabileceğiz. Örneğin boyalı alanda etkili olan bir takıma, uzaktan şut kovalayabileceğimiz 5'liyi sahaya sunmak gibi. Bunu manual olarak yapabileceğimiz gibi tamamen koçun tercihlerine göre de düzenleyebiliriz.

26-) Her sezon sonrası hangi oyuncuların yerini koruyacağına, hangi oyuncuların serbest kalacağına karar vereceğiz.

27-) Sezon sonu takasları her takımı belli bir stratejiye yönelticek. Bazı takımlar serbest oyunculara yönelecek; bazılarıysa drafta.

28-) Oyuncuların yaşları, yetenek gerilemeleri ve gözde oyuncuların ortaya çıkması, bizi kadromuz için akıllıca tercihler yapmaya zorlayacak. Hatta oyuncu havuzunda o kadar çok çeşitlilik olacak ki, enteresan kadro deneyleri yapabileceğiz. Örneğin komple genç yeteneklerden oluşan bir kadroyla şampiyonluğa gitmek gibi.

29-) Expansion modunda, her sezonun sonunda lige eklenen bir takımın kalmasına, gitmesine veya eklenmesine yönelik bir oy kullanmamız gerekecek. Bunu bizden takım sahibimiz isteyececek ve kullandığımız oy, belki de ligin gidişatını belirleyecek.

30-) MyLeague Online'da, serbest oyuncu alabilme tarihleri veya draft etkinliklerini sürekli düzenlemek kurucu için zor olduğundan dolayı, bu durumdan kurtulmak isteyen kurucular için "Keepers" (Koruyucular) konsepti olacak.

31-) Expansion modundaki draftlar tamamıyla uygulanabilir formatta olacak. Her takım 8 oyuncu koruyabilecek. Bunun yapılmasındaki amaç takımdaki çekirdek kitleyi oluşturup, bunun üzerine bir şeyler inşa etmeye çalışmaktan kaynaklanıyor.

Burada bahsettiğim çoğu bilgiyi uygulamadan anlamaya çalışmak zor olacak. Bunun için bekleyip ne olacağını görmekte fayda var diyerek bu başlığı bitiriyor ve yeni başlığa geçiyorum.

MYPARK MODU


1-) Bu sene MyParka özel rozetlere sahip olacağız.

2-) Maçlardaki eşleşmelerde sizinle hemen hemen aynı overall'a ve aynı tarza sahip bir oyuncuyla eşleştiyseniz, mypark seviyeniz karşıdaki rakibinizden yüksek olsa dahi, rakibinize yok denecek kadar az poster yapabileceksiniz.

3-) 2K yepyeni bir Park modunu 2K17 için getiriyor. Adı "After Dark Presentation" olacak. Bu mod oldukça eğlenceli olacağa benziyor. Çünkü bu modda online olarak oyuncular bir araya gelecek. Bir araya geldiğimiz ortamda bir DJ, özel efektler ve çılgın bir kalabalık izleyici kitlesi olacak. Yine bu modda rakiplerimizle 3'lük yarışmaları ve smaç yarışmaları yapacağız. Ayrıca Mountain Dew'in tasarladığı bir turnuva da burada yerini alacak. Bu turnuvada bir sürü takım birbiriyle kapışacak ve sadece bir takım kalıncaya kadar turnuva devam edecek.

GÖRSEL & İŞİTSEL GRAFİK GELİŞTİRMELERİ



1-) Oyunda ayakkabılara korkunç önem verilmiş durumda. 300'den fazla ayakkabı 3 boyutlu olarak tarandı. (Kobe'nin tüm koleksiyonu, Jordan'ın tüm koleksiyonu, Chuck Taylor Converseleri ve bir çok eski ayakkabı [Shaq Attaq gibi] dahil)

2-) Tüm formalar gerçek rengine uygun şekilde tasarlandı.

3-) Oyuncuların saç grafikleri geliştirildi.

4-) NBA'de bulunan tüm takımların gerçek arenalarına gidildi ve oradaki sesler kaydedildi. Haliyle her takımdaki arena atmosferi daha farklı olacak. (Şarkılar, ses efektleri, topun yere sektiğinde çıkardığı ses, kalabalığın sesi)

5-) Bu sene oyunda tamı tamına 11 adet yorumcu bulunacak (Kevin Harlan, Greg Anthony, Shaq, Kenny Smith, Ernie Johnson, Brent Berry, Steve Smith, Chris Webber, Dorris Burke ve David Aldridge. Bir Yorumcunun eksik kaldığının farkındayım fakat 2K bunu henüz açıklamadı). Oynadığımız takımlara göre, yorumcununun memleketi, geçmişte oynadığı takım veya tuttuğu takım baz alınarak, her maçta farklı yorumcular bizleri bekliyor. Dorris Burke ve David Aldridge ise saha kenarındaki röportajlar da boy gösterecek.

6-) İstediğimiz oyun moduna rahatlıkla ulaşmamız için minimalist ve sade bir menü tasarlandı.

7-) Yan top pozisyonlarında takımımızdaki oyuncuların daha fazla sesini duymamız sağlandı.

8-) Molalarda taktiklerin verilmesini sağlayan yardımcı koç için 200'den fazla ses klibi oyuna alındı.

9-) Oyunun gidişatına göre kalabalığın tepkisi üzerinde geliştirmeler yapıldı.

10-) Oyun ortasında ve sonunda yapılacak röportajlar için gerçek hayattaki koç ve oyunculardan 300'den fazla ses klibi alındı.

11-) Hoops Summit ve Summer League'e yorumcular eklendi.

12-) Defansta ve hücumda, toplu veya topsuz alanda kullanacağımız 700'den fazla yeni animasyon eklendi.

Buradaki başlığımızı da bitiriyor ve son başlığa geçiyoruz.

GENEL OYNANIŞ & YENİ EKLENTİLER

1-) Smaçlar hariç, her şuta hatta turnikelere bile zamanlama (Shot-meter) eklendi. Mike Wang'in bu konudaki yorumu şu şekilde: "Turnikelerde en büyük şey zamanlama olduğu için bu sistemi getirdik. Ne düşündüğünüzü duyar gibiyim: 'Zaten turnike atmak zor. Şimdi işleri benim için daha da zorlaştırdınız.' diyor olabilirsiniz fakat meraklanmayın; turnike metresi sadece bu konuda ustalaşabilecek oyuncular için net sonuçlar verip ödül getirecek bir şey fakat siz bu zamana dikkat etmezseniz bu metre sizi cezalandırmayacak. Karşınızdaki rakibi crosslayıp potaya doğru gittiğinizde ya da bir hızlı hücumda topu alıp potaya doğru koşarken etrafta kimse yoksa; turnike metresini komple görmezden gelseniz bile şutunuz girecek. Bu sistemi geliştirmemizdeki amaç yoğun defans trafiğinde girdiğiniz turnikelerden basket ya da basket faul almanızı sağlamak. Ayrıca son olarak şundan bahsetmek istiyorum. Sağ analogla doğruca potaya ilerlemek elbette en güçlü sonuçları sunacak fakat yine trafik içine girerken sağ analoğu sağa veya sola çekmeniz gözyaşı damlası veya scoop turnike (bloklardan kaçarak bırakılan turnike) tarzı animasyonları devreye sokacak. Bu hem temastan kaçınmanızı hem de turnikelerinizin daha isabetli sonuçlar vermesini sağlayacak. "

2-) Şutların düzgün gitmesini sağlayan hedef mekaniği sağ analoğa eklendi. Mike Wang'in bu konudaki yorumu şu şekilde: "Oyunda amacımız iyi oyuncuları seçebilmek. Bu sebepten ötürü bu sistemi getirdik. Eğer panya'dan şut atmak istiyorsanız sağ analoğu saat 12 yönüne doğru, normal şut atmak istiyorsanız sağ analoğu 6 yönüne çekmeniz gerekecek. Yönünüz ne kadar kusursuz olursa şutunuz da o kadar kusursuz olur. Bu arada sağ analoğu yanlışlıkla sağa ve sola çekerseniz topun air-ball olarak gideceğini asla düşünmeyin. Şutunuz yine potayı bulur fakat hedefe tam doğru çekilmiş bir şut kadar etkili olmaz. Bu sistem ortalama oyuncular için zorlayıcı olabilir. Onun yüzünden hala şut tuşunu (kare) kullanabilirsiniz fakat benden tavsiye; oyun kritik bir noktada ilerliyorken ve 3'lüğe kesinlikle ihtiyacınız varsa, uzun mesafeli bir üçlüğü bu taktikle göndermeyi deneyebilirsiniz. Sakın "O zaman analog kullananlar, kareyi kullananlara göre avantaj sağlıyor." diye düşünmeyin. Bahsettiğim tamamen risk-ödül ilişkisi. Nasıl ki kareyle attığınız her şut girmiyorsa, analogla düzgün bir şekilde attığınız 3'lüklerde girmek zorunda değil."

3-) Shot-meter yeniden dizayn edildi. Mike Wang'in bu konudaki yorumu şöyle: "Geçen senedeki gibi tam yarıda durmanızı gerektiren shot-meter'i kaldırdık ve tamamen doldurmanız gereken bir shot-meter tasarladık. Bunu yapmamızdaki amaç topu bırakma sürenizi tam olarak anlayabilmeniz içindi. Ayrıca shot-meter'a başka özelliklerde ekledik. Eğer ki potaya yakın bir mesafedeyseniz shot-meter çeperi büyüyecek ve şutlarınızın girmesi kolaylaşacak. Potaya uzak bir mesafedeyseniz shot-meter çeperi küçülecek ve şutlarınızın girmesi zorlaşacak. Bir diğer eklenti olarak shot-meter'in çevresine renk ekledik. Şutu kaldırdığınız anda shot-meterin çevresinde kırmızı bir halka oluşuyorsa bu sizin sıcak olduğunuz bölgeyi, mavi bir halka oluşuyorsa bu soğuk olduğunuz bölgeyi temsil ediyor. Son olarak eğer analogla şut atıyorsanız shot-meter'in altında ufak beyaz bir ok göreceksiniz. Bu ok, analogu hedefe ne kadar doğru çektiğinizi temsil edecek. Eğer analoğu sola çekerseniz, şutunuz soldan kaçacak, sağa çekerseniz de sağdan. Ayrıca şut geri bildiriminde de bir ok olacak ve bu okun yanında yüzdeli bir rakam belirecek. Bu rakam, analogu asıl hedeften ne kadar uzağa çektiğinizi belirten bir yüzde olacak. Eğer ki bu ok beyazdan yeşile dönüşürse bu, hedeflemeyi mükemmel yaptığınız anlamına gelecek. Ayrıca son bir not daha. Yeşile dönen bütün şut metreleri, şutun kesin olarak girdiğini temsil edecek."

4-) Bilgisayarın defansif anlamda yapay zekası geliştirildi. Hatta daha iyi koçların daha iyi defansif farkındalıkları olacak. Aynı şey ofansif yapay zeka içinde geliştirdi. Örneğin önceki yıllarda Curry, 3'lük bulmak için çok fazla avlanmıyordu. Bu sene gerek bireysel yeteneğine gerekse takım oyununa göre 3'lük bulmak adına fazlaca çalışacak hatta uygun gördüğü zaman çok uzun mesafeli 3'lükler deneyecek. Sadece bununla da sınırlı değil. Hem bizim takımımızda bilgisayarın kontrol ettiği oyuncular hem de karşı takımda bilgisayarın kontrol ettiği oyuncular, sürekli hareket halinde olacak (Boşa çıkma, boyalı alana kat etme gibi). Son olarak ofansif ve defansif anlamda farkındalıklar arttırıldı.

5-) Yeni takım şemaları, 30 takım için yeni ofansif ve defansif yerleşme ve yine 30 takımın her birine özgü serbest hücum sitemi getirildi.

6-) Otomatik çalışan animasyonlar kaldırıldı. Hareketi kombo olarak yapma sistemi getirildi. (Örnek olarak Steph Curry'nin signature size-up'ını alırsanız, artık sağ analoğu yukarı ittirmeniz bir işe yaramayacak. Hareketin kombosunu sağ analogla yapmanız gerekecek. Doğru yapamadığınız takdirde topun kontrolünü kaybedeceksiniz.)

7-) Kişinin yeteneğine bağlı top çalma sistemi getirildi. Karşınızdaki oyuncu topu fazla korumuyorsa topu çalabileceksiniz fakat aynı mantıkla eğer topu iyi saklıyorsa top çalma eğiliminiz faulle sonuçlanacak. İsterseniz sağ elle isterseniz sol elle top çalma eğiliminde bulunacaksınız. Ayrıca bu sene top çalma sağ analog ile yapılabilecek. Her bir sağ analog hareketi farklı top çalma eylemlerinde bulunacak. Bunun yanında defans oynarken, topu süren kişinin pozisyonuna göre çabuk cevaplar verecek hareketler ve animasyonlar geliştirildi. Bu sayede topu tutan oyuncuyla pota arasında daha rahat defans uygulayabileceksiniz.

8-) 2KU yani 2K tutorial'ı komple revizyondan geçirildi. Amerika Basketbol Milli Takımın koçu Kyle Kyle Krzyzewski size oyunu en temelden en gelişmişe doğru anlatacak ve anlattıklarını uygulamanız için Amerika Basketbol Milli takımıyla sahada denemeler yapacaksınız.

9-) Akıllı koç sistemi getirildi. Molalarda artık asistan koçumuzu gerçekten dinlememiz gerekecek. Gerçek hayata dayalı bilgilerden yola çıkarak bize hücumda ve defansta veya bazı spesifik oyunculara karşı neler yapmamız gerektiğini söyleyen bir koç sistemi olacak. Her takım için farklı bir mesaj içerecek bu koçlar aynı zamanda bize artılarımızı ve eksilerimizi söyleyecek.

10-) ACE yani Addaptive Coaching Engine yani Duruma Uyum Sağlayan Koçluk Motoru bu sene 2K17'deki geliştirmelerden biri. Bu sistem koçların, takımdaki oyuncuların her birinin oyun stiline göre taktikler kurmasını sağlayan bir sistem ama sadece bu değil. Sezon içi duruma, play-off'lardaki duruma ve diğer bir çok şeye göre 6000'den daha fazla düzenleme veya şematik değişimlere ve bunların güncellenmesine sahip olacak koçlar bizleri bekliyor. Hatta belli başlı oyunculara yönelik taktikler bile bu başlık altında getirilmiş durumda (Curry'e sıkı sıkıya yapış gibi). Burada amaç Cleveland ve Utah gibi birbirinden farklı tarza sahip 2 takımla karşılaşsak bile her iki takımı nasıl 20 sayı farkla yenebiliriz sorununun cevabını sağlamak.

11-) Yorgunluk, yine 2K'nın NBA 2K17 için fazlasıyla irdelediği bir konu. Eğer aralıksız bir şekilde hızlı koşup, oyuncumuzu veya oyuncularımızı fazlaca yorarsak, bu durum yavaş yavaş onların yeteneklerine etki edecek. Uzaktan orta mesafeden attığımız şutlar ya da girdiğimiz smaç denemeleri, eğer oyuncu ya da oyuncularımız yorgunsa başarısızlıkla sonuçlanacak. Hatta yorgunluk sakatlık riskimizi artıracak bir faktöre bile dönüşebilecek. Bu yüzden kortta enerjimizi iyi korumalı veya rotasyonlara açık olmalıyız.

12-) Yeni "Topsuz Alanda Mücadele" sistemi tasarlandı. Topsuz alanda post pozisyonunda veya sıkı sıkıya yapışma pozisyonunda, oyunculara tutma, çekme, itme veya faul yapma gibi animasyonlar tasarlandı.

13-) Toplu alanda fiziksel mücadelede de önemli geliştirmeler var. Çokça çarpışarak yere düşme, ribaund için güreşme hatta putbacklerde (ofansif ribaundu sayıyla tamamlama) pozisyonlarının içinde bile olan bir sürü sert animasyon eklendi. Tipleme de bunlardan bir tanesi.

14-) Molalarda istediğiniz taktiği daha çabuk ve kolay geliştirmeniz için koç menüsü yenilendi.

15-) İstediğiniz şut stilini yaratma özelliği geri döndü. Vücudun üstünden veya altından çıkarılacak toplardan oluşacak sayısız animasyon, tamamen size özgü şut stilinizi yaratma şansını sizlere sunacak.

16-) Set hücumları tam anlamıyla geliştirildi. Sol yön tuşuna bastığınızda karşınıza 3 seçenekli dairesel bir menü gelecek. Bu seçenekler Quick Play, Smart Play ve Yeni tasarlanan Dynamic Play olacak. Dynamic play maçta takımca gösterdiğiniz performansla sayı bulduğunuz hücumları analiz edecek ve size en uygun seti çizecek. Aynı zamanda bu seti takımınızdaki herhangi bir oyuncu üzerinden de oynayabileceksiniz.

17-) Yumuşak animasyonlarda çok fazla geliştirme yapıldı. (Slow-motion efektleri gibi)

18-) Yanlış eşleşmelere her koçun farklı agresif yaklaşımı olacak.

19-) Çoğu gerçek NBA oyuncusu potaya sırtı dönük (post) oynamıyor olsa da, 2K oyun geliştiricileri post oyunlarının muntazam bir şekilde olması için büyük gayret verdi. Bu yıl yapılan değişikliklerden bir taneside post oyunundan çıkmak için kullanacağınız spin ve drive animasyonları oldu.

20-) Oyun her ne kadar oldukça karmaşıklaşmış görünsede aslında hiçte öyle değil. 2K yaptığı bütün yenilikleri üst düzey oyuncuları seçmek için yaptı. Aşina olunan bütün kontroller hala mevcut. Yeni eklenmiş geliştirmeleri illaki kullanmak zorunda olmayacaksınız. Kullanmak oyununuza ufak artılar kazandıracak ama kullanmamak sizden bir şey götürmeyecek.

Tüm oyun modlarına ve tüm geliştirmelere değindik ve bu yazıyı son olarak birkaç haber ile bitirmek istiyorum. Oyunun en yüksek overall'a sahip oyuncusuyu 96 ile LeBron James olacak. Onu takip eden kişi ise 94 overall ile Stephen Curry. Tüm güzel haberlerin arkasından bir tane de üzücü haber veriyorum. 2K17'de bu sene yeni bir Historic takım olmayacak. Yine de bu üzücü haber yerini yeniden güzel bir habere bırakıyor. Bu takımların yerini Rio'da boy gösteren Milli takımlar alacak. Her ne kadar şu an Amerika Birleşik Devletleri ve Avusturalya milli takımları kesinleşmiş olsa da, ilerleyen zamanda daha fazla takımın 2K17'de olması bekleniyor.

Son olarak yeni haber geldikçe burada olacağımı belirterek aranızdan ayrılıyorum. Yazımı okuyup bitirdikten sonra düşüncelerinizi yorum olarak bu yazının haberini yaptığım videonun altına yorum olarak bırakmayı unutmayın. Ayrıca yeni haberleri duymak için Facebook sayfama ve Youtube kanalıma abone olmayı unutmayın.

Sağlıcakla kalın.

Atanur Ateş KANT
YouTube, Instagram, Facebook ve Twitter:

http://twitter.com/ateskant91
http://facebook.com/ateskantoyunda
http://instagram.com/atanurateskant
http://youtube.com/atanurateskant

Kaynaklar:

http://www.forbes.com/sites/brianmazique/2016/09/03/nba-2k17-hands-on-impression-4-of-4-player-renders-classic-teams-and-some-confirmed-ratings/#1339db954ddb

http://www.gameinformer.com/games/nba_2k17/b/playstation4/archive/2016/09/02/89-things-we-know-about-nba-2k17.aspx

http://www.operationsports.com/features/2571/nba-2k17-mycareer-blog-with-senior-producer-ben-bishop/

http://www.operationsports.com/features/2568/nba-2k17-gameplay-blog-with-gameplay-director-mike-wang-/

http://www.operationsports.com/features/2566/nba-2k17-features-improvements-across-the-board-heres-75-of-them/

http://www.operationsports.com/forums/nba-2k-basketball/888468-plenty-nba-2k17-details-have-arrived-more-come-soon-drevoigt.html